Translate it

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Τηλεπάθεια : Μαντέψτε την ηλικία από τον αριθμό τηλεφώνου !!!

Υπήρξε κάποια εποχή κατά την οποία μαγικά κόλπα υποσχόμενα αποκαλύψεις με βάση τις τηλεπαθητικές ικανότητες του παρουσιαστή είχαν μεγάλη απήχηση. Σήμερα αν και ο κόσμος είναι πολύ πιο επιφυλακτικός μερικά από αυτά συνεχίζουν να γοητεύουν το ακροατήριό τους όταν εκτελούνται με δεξιοτεχνία και πειστικότητα. Ούτως η άλλως η σωστή και πειστική εκτέλεση είναι που μάλλον  κάνει ένα ταχυδακτυλουργικό τρίκ αξιοθαύμαστο παρά ή πολύπλοκη διαδικασία που κρύβεται από πίσω του. Αυτός είναι ένας κανόνας που πρέπει να θυμούνται αλλά και να σέβονται όλοι οι καλοί μου φίλοι που προσδοκούν να γοητεύσουν την παρέα τους με τις ταχυδακτυλουργικές τους δεξιότητες.

Προς τιμή λοιπόν εκείνης της εποχής θα  παραθέσω ένα σχετικά απλό -υπόσχομαι - αλλά συνάμα εντυπωσιακό τρικ που θα σας βοηθήσει να πείσετε για τις τηλεπαθητικές σας ικανότητες...Πάμε !!!

Το τέχνασμα (περιγραφή) : Ο μάγος με τηλεπαθητική δύναμη "μαντεύει" την ηλικία κάποιου θεατή τον οποίον πραγματικά δεν γνωρίζει με τη βοήθεια κάποιων μυστήριων αριθμητικών τεχνασμάτων, σε σχέση με το νούμερο του τηλεφώνου του χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει άλλα στοιχεία.

Παρουσίαση : Το παρακάτω κόλπο δεν κατατάσσεται τόσο στα ταχυδακτυλουργικά  όσο στα "μαγικά" κόλπα. Εντυπωσιακό όταν το εκτελείτε σε μεγάλο ακροατήριο με πολλούς αγνωστους. Λοιπόν, ξεκινάτε ζητώντας κάποιον από το ακροατηριο τον οποίον πραγματικά δεν γνωρίζετε. Για να γίνετε πιο πειστικός αρχίστε τον πρόλογό σας κάπως έτσι και αυτοσχεδιάστε : 
Φαντάζομαι οι περισσότεροι από σας εκεί κάτω θα 'χετε παρατηρήσει πως η μοίρα πολλές φορές φαίνεται, εστω, να επηρεάζει την καθημερινότητά μας...(συνεχιστε με δική σας επινόησης ιστορίες καταλήγοντας...όπως για παράδειγμα οτι ο αριθμός σταθερού τηλεφώνου που η εταιρίες σας χορηγούν έχει "χαρακτηριστικά παράδοξα" καθως...σχετίζεται άμεσα με την ηληκία σας...και ετσι κάποιος με τηλεπαθητικές δυνάμεις μπορεί να την μαντέψει αν "παίξει" λίγο με τα ψηφία αυτού του αριθμού.
Έπειτα, ζητήσετε από τον θεατή που επιλέξατε να γράψει σε ένα κομμάτι χαρτί τα τέσσερα πρώτα ψηφία του τηλεφώνου του, του τέσσερις πρώτους αριθμούς δηλαδή. Π.χ. εάν ολόκληρος ο αριθμός τηλεφώνου του είναι 624565 πείτε του να γράψει το 6245. Στη συνέχεια κάτω από τον τετραψήφιο αυτό αριθμό του ζητάτε να γράψει τα ίδια ψηφία αλλά αλλάζοντας την σειρά τους όπως αυτός νομίζει..όπως θέλει.Π.χ. Εάν έγραψε προηγουμένως ως 4 πρώτα ψηφία τα 6245 τώρα από κάτω μπορεί να γράψει τα 4256. ή με οποιαδήποτε άλλη σειρά. Στη συνέχεια ζητήστε του να αφαιρέσει τον μικρότερο από αυτούς τους 2 αριθμούς από τον μεγαλύτερο ( Στην περίπτωσή μας π.χ : 6245-4256 = 1989 -> 1+9+8+9 = 27 -> 2+7 =9 ) . Έπειτα πείτε του να προσθέσει τα μεμονωμένα ψηφία που προέκυψαν, ως αποτέλεσμα της αφαίρεσης που έκανε μεταξύ τους, μέχρι να προκύψει ένας μονοψήφιος αριθμός. Στον μονοψήφιο αριθμό που θα προκύψει να προσθέσει τον αριθμό ημερών της εβδομάδας, δηλαδή τον αριθμό 7 (εδώ προσπαθήστε κάπως να δείξετε πως η επιλογή του αριθμού ημερών εβδομάδας ΔΕΝ είναι τυχαία επιλογή αλλά προέκυψε έπειτα από λίγη αυτοσυγκέντρωση). Σε αυτό το άθροισμα που θα προκύψει να προσθέσει αλλά χωρίς να σας τον ανακοινώσει,  τον αριθμό που προκύπτει αν προσθέσει τα δύο ψηφία της χρονιάς που γεννήθηκε π.χ. αν γεννήθηκε το 1998 θα προσθέσει τον αριθμό 16 επειδή 9+8=16. 
Τέλος ο εθελοντής σας σας ανακοινώνει μόνο το τελικό αποτέλεσμα της συνολικής αυτής άθροισης και εσείς θα τους ανακοινώσετε την ηλικία του..Πως;;; Διαβάστε την μέθοδο

Μέθοδος : Ο χειρισμός των ψηφίων του αριθμού του τηλεφώνου του θεατή θα δίνει πάντοτε ως αποτέλεσμα τον αριθμό 9. Στον αριθμό αυτό προσθέστε το 7 και έχετε τώρα άθροισμα το 16. Θυμηθείτε καλά πως αυτός ο αριθμός είναι η τηλεπαθητική  σας δύναμη. όταν ο θεατής σας δώσει λοιπόν το τελικό άθροισμα των προσθέσεών του θα αφαιρείτε από αυτόν τον  αριθμό 16 πάντα. Ετσι θα έχετε τα 2 τελευταία ψηφία της χρονιάς που γεννήθηκε. Πχ. Αν ο θεατής σας ανακοινώσει τον αριθμό 68 τότε αφαιρώντας το 16 έχετε 52. Σημαίνει λοιπόν πως ο θεατής σας έχει γεννηθεί το 1952...

Καλή διασκέδαση ! ! ! 

2 σχόλια:

  1. Συγνωμη ρε παιδια, για να καταλαβω ακριβως πως λειτουργει, οταν λεμε να αφαιρεσει τον μικροτερο απο αυτους τους 2 αριθμους απο τον μεγαλυτερο ? δηλαδη 56-42=?? Ισως ειναι πολυ απλο απλα εχω μπερδευτει πολυ αυτη την στιγμη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. oxi ennoei ta 4 prota psifia tou tilefonou meion ta anakatemena idia noumera.
    px. ean ta prota psifia sou einai 6983 afaireis apo to 3869 ison 3114. 3+1+1+4=9(vgainei panta 9). meta kaneis 9+7(imeres evfomadas)=16 (vgainei panta episis) kai meta prostheteis to 16 me ta 2 teleftaia psifia tou etous gennisis px. 16+86=102. opote exeis to noumero 102 apo to thyma kai esy ksereis oti afaireis panta to 16 ara ksereis oti gennithike to 86!

    ΑπάντησηΔιαγραφή